oktober 1, 2020
Artikel

MeisterSinger maakt uniek vrijheidshorloge en verrast het vfonds met een donatie van 5625 euro

Het horlogemerk MeisterSinger heeft speciaal voor dit jubileumjaar een unieke, gelimiteerde editie van hun  horloge gemaakt om 75 jaar vrijheid te herdenken en te vieren. Van elk verkocht horloge ging 75 euro naar het vfonds. Brand Manager Mark Hastman en John van Steen, CEO van MeisterSinger, overhandigden de cheque vandaag aan de directeur van het vfonds, Lisette Mattaar. Een dankbaar moment!

De bijzondere Vrijheidseditie is speciaal gemaakt om stil te staan bij 75 jaar vrijheid. Om deze gedachte te ondersteunen heeft MeisterSinger contact gezocht met het vfonds. Mark Hastman – MeisterSinger: “Het idee is ontstaan in 2019 toen wij lazen over de viering van 75 jaar vrijheid en wij als merk hier iets mee wilde doen in combinatie met een goed doel. Heel snel kwam toen het vfonds naar voren, omdat dit fonds  o.a. als taak heeft de huidige generaties eraan te blijven herinneren dat vrijheid en democratie geen vanzelfsprekend goed is en we er ten allen tijden aan moeten blijven werken om dit in stand te houden. TIJD is te belangrijk om te verspillen aan oorlog en strijd“. De overhandiging vond plaats in het Vredesbolwerk, de thuisbasis van het vfonds. Lisette Mattaar nam de cheque in ontvangst: “Het afgelopen jaar hebben we meer dan 300 projecten mede mogelijk kunnen maken die zich inzetten voor een vrije en vreedzame samenleving. We voelen ons vereerd dat MeisterSinger het vfonds op deze manier een warm hart toedraagt en met deze mooie gift bijdraagt aan onze missie. Vrede maken we echt samen!”

Vrijheidseditie MeisterSinger

Twee jaar geleden presenteerde MeisterSinger een jonge, frisse interpretatie van het eenwijzerige horloge. In deze bijzondere Vrijheidseditie heeft MeisterSinger de schijf die bij de Urban Day Date normaliter de dag van de week aanduidt vervangen door een schijf waarop de dagen vervangen zijn door de volgende woorden:

Maandag: Vrijheid
Dinsdag: Democratie
Woensdag: Je Maintiendrai
Donderdag: Privilege
Vrijdag: Soevereiniteit
Zaterdag: Onafhankelijk
Zondag: Dankbaarheid

Verder verschijnt er op elke 5e van de maand de Nederlandse vlag. De bedoeling is duidelijk: opdat wij nooit meer vergeten hoe belangrijk onze vrijheid is!

De Vrijheidseditie is in een gelimiteerde oplage van slechts 75 stuks verkrijgbaar bij de Nederlandse dealers van het merk. Er zijn nog enkele horloges te koop, kijk voor meer informatie op www.meistersinger.com