april 26, 2019

Vriendenaanbieding: 25x boek Lieveling. Soldaat van Oranje onder Engelse vlag

Aan vrienden van het vfonds mogen wij 25 boeken ‘Lieveling. Soldaat van Oranje onder Engelse vlag’weggeven.

Ben jij vriend van het vfonds? Laat ons dan voor 5 mei 2019 via onze Facebookpagina weten waarom jij dit boek wilt ontvangen. Of stuur een mail aan info@vfonds.nl o.v.v. Lieveling. Misschien ben jij een van de 25 gelukkigen die dit prachtige boek (voor 10 mei) gratis mag ontvangen.

word vriend groot2

Ben je nog geen vriend? Ga dan snel naar www.vfonds.nl en meld je gratis aan dan mag je meteen meedingen naar een van de 25 gratis exemplaren van Lieveling. Soldaat van Oranje onder Engelse Vlag.

Samenvatting

In de nadagen van de Tweede Wereldoorlog voegt de jonge Piet van Beurden zich bij het Britse bevrijdingsleger dat Europa van de wrede Duitse bezetter verlost. Onder meer als tolk trekt de Tilburger mee Duitsland in. Tijdens die opmars schrijft hij vele brieven aan zijn verloofde Corry. Die liefdevolle brieven aan het thuisfront van het échte front vormen het hart van het meeslepende boek ‘Lieveling, Soldaat van Oranje onder Engelse vlag’. Dat boek is geschreven door Tilburger Jan van Beurden, de zoon van Piet en Corry.

De openhartige brieven van Piet aan Corry, de vele gesprekken die hij later met zijn vader voerde over diens ervaringen in het Britse leger en uitgebreid onderzoek in binnen- en buitenland vulde Jan van Beurden (Tilburg, 1956) aan met fictieve elementen. In de roman ‘Lieveling’ belicht hij de meest aangrijpende periode in het leven van zijn vader Piet (1921-1987) – het einde van de Tweede Wereldoorlog – op een persoonlijke en indringende wijze. Het portret biedt een fascinerend inzicht in het leven – en de toekomstdromen in een turbulent tijdsgewricht – van een jonge Nederlandse soldaat in dienst van het Britse leger. Daarmee is het een bijzonder historisch document.