december 3, 2020
Artikel

Vriendenaanbieding: filmkaarten voor De Slag om de Schelde

Vanaf 17 december is De Slag om de Schelde, over het onderbelichte verhaal van een heftige veldslag in Zeeland gedurende de Tweede Wereldoorlog, te zien in zo’n 200 bioscoopzalen door heel Nederland. Vfonds, initiatiefnemer van de film, wil met deze film het belang van vrede en vrijheid benadrukken en overbrengen op nieuwe generaties. Speciaal voor vrienden van vfonds verloten we 40 bioscoopkaartjes.


Wilt u hier bij zijn? Stuur uw motivatie naar info@vfonds.nl om kans te maken op 2 kaarten voor De Slag om de Schelde! Winnaars ontvangen 14 december de kaarten via een digitale voucher. De kaarten zijn te gebruiken in een Pathé bioscoop naar keuze.


Over De Slag om de Schelde

Vfonds zag kansen om op betekenisvolle en invoelbare wijze duiding te geven aan wat vrijheid en vrede betekenen met de verfilming van het onderbelichte verhaal over De Slag om de Schelde. Zo ontstond het initiatief voor deze film. Het herdenken van het verleden, in het bijzonder de Tweede Wereldoorlog, verandert nu er steeds minder directe ooggetuigen van deze oorlog zijn. Het maakte de productie daarmee extra urgent. Levitate Film, scenarioschrijver Paula van der Oest, en regisseur Matthijs van Heijningen Jr. maakten een intelligent, gevoelig, maar ook zeer spannend oorlogsdrama over drie jonge mensen in oorlogstijd die geconfronteerd worden met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.