juli 24, 2018
Artikel

Vriendenaanbieding: studentenkorting bij escaperoom Universiteit in Verzet

Verstrikt in een waargebeurd verhaal… weet jij te ontsnappen?

Vrienden van het vfonds vinden Vrede en Vrijheid belangrijk. Voor onze vrienden hebben wij regelmatig interessante aanbiedingen. Zo krijgen jongeren t/m 25 jaar elf euro korting op de Escaperoom “Universiteit in Verzet” in museum het Valkhof in Nijmegen.

April 1943
Nederland is bijna drie jaar bezet. Een Duits bezettingsbestuur heeft de macht overgenomen. Op de Katholieke Universiteit Nijmegen gaan de colleges zoveel mogelijk door, ook al zijn de oorlogsomstandigheden overal. Boeken uit de bibliotheek zijn verboden, het studentencorps Carolus Magnus is ontbonden en hoogleraren en studenten zijn gearresteerd door de bezetter. De spanning stijgt terwijl de onvrede groeit. Een nieuwe maatregel van de bezetter houdt de gemoederen bezig. De universiteiten in Nederland moeten een loyaliteitsverklaring voorleggen aan hun studenten. Wie tekent mag blijven studeren. Wie weigert zal mogelijk aan het werk worden gezet in Duitsland. Het universiteitsbestuur is in beraad, studenten stellen zichzelf de vraag… Zal ik gaan tekenen of niet?

Bezoek de unieke escaperoom “Universiteit in verzet” in Museum het Valkhof in Nijmegen.
Ga terug naar het jaar 1943 voor dit waargebeurde verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je krijgt een uur de tijd om te ontsnappen. Onderweg word je geconfronteerd met puzzels, raadsels en codes, maar ook met moeilijke keuzes. Keuzes die jongeren 75 jaar geleden echt moesten maken. De Escaperoom is ontwikkeld binnen het themajaar 2018 – Jaar van Verzet.

 

Escaperoom vanaf 40 euro.
Wil je de escaperoom Universiteit in verzet boeken? Het standaard groepstarief (max. 6 personen) is € 106,-. Voor elke persoon t/m 25 jaar ontvang je € 11,- korting. Met zes personen t/m 25 jaar kost de escaperoom dus slechts € 40,-!

Boek de escaperoom
Via het online boekingsformulier op deze pagina reserveer je een tijdstip voor de escaperoom. Ook de betaling regel je direct online.Aan het eind geef je aan hoeveel personen onder de 25 zijn. Je korting wordt meteen verrekend. Let op: deze personen moeten zich ter plekke legitimeren aan de hand van een geldig legitimatiebewijs (geen kopie).

Nadat je hebt geboekt, ontvang je van ons een bevestiging via de mail. Annuleren kan tot 48 uur van tevoren. Zorg dat je minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig bent!

Ook als je geen vriend van het vfonds bent (en niet ouder dan 25 jaar) mag je gebruik maken van deze aanbieding. Vind jij vrede en vrijheid belangrijk en wil je op de hoogte gehouden worden van vergelijkbare aanbiedingen, vraag dan vandaag nog je gratis vriendenpas aan op onze aanmeldpagina dan heb je hem binnen 10 dagen in huis. Laat ook je partner, kinderen en vrienden een vriendenpas aanvragen zodat ook zij kunnen meegenieten van alle interessante aanbiedingen.