kamp-vught-brabant-remembers-vfonds-kunst-van-vrijheid
februari 28, 2020
Artikel

Vriendenaanbieding: kaarten voor Crossing Time in Nationaal Monument Kamp Vught

Helaas is deze vriendenaanbieding komen te vervallen omdat de avondvoorstelling i.v.m. de aangescherpte Coronamaatregelen is afgelast. Nationaal Monument Kamp Vught in ieder geval nog t/m 31 maart gesloten. 

Speciaal voor Vrienden van het vfonds verloten we 10 x 2 kaarten voor de indrukwekkende avondvoorstelling ‘Crossing Time’ op het buitenterrein van Nationaal Monument Kamp Vught.

Overdag een leeg terrein dat omgeven is door prikkeldraad en wachttorens. Bij het vallen van de avond wordt de buitenruimte ‘tot leven gewekt’ door middel van een indrukwekkende audiovisuele kunstinstallatie. De makers van het werk hebben zelf de oorlog niet meegemaakt. Ze stelden zichzelf de volgende vragen: “75 jaar bevrijding herdenken in onze huidige tijd, hoe doe je dat? Hoe maak je duidelijk dat vrijheid niet vanzelfsprekend is in deze wereld?”. Crossing Time nodigt uit om na te denken en parallellen te trekken tussen heden en verleden. De bezoeker wordt verleid om de ratio los te laten en terug te keren naar het gevoel, naar de emotie, op zoek naar de kern van het onzegbare en ondenkbare.

Crossing Time is onderdeel van ‘De Kunst van Vrijheid’, waarmee Brabant Remembers niet alleen de impact laat zien van de Tweede Wereldoorlog toen, maar ook de relevantie ervan voor nu en morgen.

Wilt u dit indrukwekkende audiovisuele schouwspel meemaken? Mail dan naar info@vfonds.nl en maak kans op 2 kaarten. Hiermee heeft u toegang tot de voorstelling Crossing Time en Nationaal Monument Kamp Vught. Winnaars krijgen op uiterlijk 9 maart bericht.

Locatie: Nationaal Monument Kamp Vught
Data: Van 6 maart t/m 28 maart ’s avonds te bezoeken op woensdag t/m zondag (m.u.v. 8 maart) met tijdslots van 30 minuten tussen 19.30 en 22.00