december 6, 2018
Artikel

Vriendenaanbieding korting Kazemattenmuseum

Vrienden van het vfonds vinden Vrede en Vrijheid belangrijk. Voor onze vrienden hebben wij regelmatig interessante aanbiedingen. Zo krijg je het hele jaar door met je persoonlijke vriendenpas 1,- euro korting op het Kazemattenmuseum op de Afsluitdijk.

Heb jij nog geen (gratis) vriendenpas? Vraag hem vandaag nog aan op onze aanmeldpagina dan heb je hem binnen 10 dagen in huis. Laat ook je partner, kinderen en vrienden een vriendenpas aanvragen zodat ook zij kunnen meegenieten van alle interessante aanbiedingen.

Over het Kazemattenmuseum:
Enkele kilometers uit de Friese kust liggen de beroemde kazematten van Kornwerderzand op de Afsluitdijk. Het is de enige plek in Europa waar in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg vastliep. Slechts 225 Nederlandse soldaten wisten zo’n 17.000 Duitsers tegen te houden. Een verhaal om trots op te zijn.

Dit jaar noteerde het Kazemattenmuseum een hoogste bezoekersaantal ooit. Het Kazemattenmuseum sluit het jaar 2018 af met 17.169 bezoekers. Na het bezoekersrecord in 2017 met ruim 14.000 bezoekers  een stijging van ruim 20%. Daarmee werpen de verruimde openingstijden in de vakantiemaanden en de opening van het Afsluitdijk Wadden Center hun vruchten af. Naar verwachting is dit het begin van de extra toestroom van bezoekers die het Kazemattenmuseum de komende jaren mag verwachten. Van de bezoekers was een kleine 20% jonger dan 12 jaar.