februari 7, 2020
Artikel

Vriendenaanbieding: NS Orkest ‘Als deze oorlog ooit nog eindigt’

Nadenken en herdenken is belangrijk voor bewustwording over de vrede waarin wij mogen leven. Muziek kan daarbij een bijzondere en ondersteunende rol spelen. Met deze gedachte geven NS Orkest, Utrechtse Oratorium Vereniging en Klein Operakoor op 1, 2, 3 mei 2020 een aantal herdenkingsconcerten in het Spoorwegmuseum. Een eerbetoon aan de mensen die hebben geleden, maar vooral ook een oproep om herhaling te voorkomen. Wil je dit bijzondere concert graag meemaken? Vrienden van het vfonds ontvangen € 2,50 korting op de toegangsprijs.

Als deze oorlog ooit nog eindigt

De muzikale voorstelling “Als deze oorlog ooit nog eindigt” trekt een lijn van de Tweede Wereldoorlog naar het heden. De “Mauthausen Liederen” van Mikis Theodorakis vertellen het verhaal van Kambanellis, over zijn gevangenschap in het concentratiekamp Mauthausen. Via “The Armed Man” van Karl Jenkins wordt de verbinding naar het heden gemaakt. Het gaat over de groeiende dreiging van oorlog, afgewisseld met momenten van reflectie. Een inspirerende en emotionele uitvoering in de bijzondere setting van het Spoorwegmuseum.

Kaarten zijn te bestellen op https://nsorkest.spoorwegmuseum.nl/ Gebruik bij betaling de kortingscode 75jaarvrijheid. Op = op.