september 22, 2019
Artikel

Vriendenaanbieding: winactie Tekenen voor Vrede (5x)

Vrienden van het vfonds vinden Vrede en Vrijheid belangrijk. Voor onze vrienden hebben wij regelmatig interessante aanbiedingen om ze kennis te laten maken met de projecten die wij ondersteunen zoals het educatieboek Tekenen voor Vrede.

‘Tekenen voor vrede’ is een educatief boek voor opvoeders, thuis, op school en overal met 22 unieke tekeningen van eigenzinnige kunstenaars over universele thema’s als moed, vooroordelen, vluchten, vrijheid en natuurlijk, vrede.


Vriendenaanbieding: maak kans op Tekenen voor Vrede

Vanaf eind oktober is Tekenen voor Vrede te bestellen.  Wij mogen alvast 5 boeken beschikbaar stellen voor vrienden van het vfonds. Spelregels: laat voor 20 oktober via onze Facebook pagina weten waarom jij dit boek wilt winnen (of stuur een mail met je motivatie naar info@vfonds.nl). Eind oktober krijg je bericht of je het boek gewonnen hebt. Alleen vrienden van het vfonds mogen meedoen aan deze winactie.

Ben jij nog geen vriend van het vfonds? Vraag dan vandaag je gratis vriendenpas nog aan op onze aanmeldpagina dan heb je hem binnen 10 dagen in huis. Laat ook je partner, kinderen en vrienden een vriendenpas aanvragen zodat ook zij kunnen meegenieten van alle interessante aanbiedingen.
word vriend vfonds

 

 

Tekenen voor Vrede:
100 manieren om de wereld mooier te maken
Door Jan Durk Tuinier, Stichting Vredeseducatie

Reacties van ons test-pannel:

  • “Van dit boek word ik heel blij.”
  • “Docenten vinden hier tientallen ideeën om met kinderen en jongeren vrede te maken.”
  • “Wat een prachtige kunstwerken, ik blijf kijken en zie elke keer nieuwe dingen.”
  • “Vrijheid krijgt handen en voeten met de werkvormen op de website.”
  • “Tekenen voor vrede is een inspiratieboek.”
  • “De tips om in je eigen omgeving vrede te bevorderen zijn erg leuk om te doen.”
  • “Dit is heel motiverend om in je eigen leefwereld concreet aan de slag te gaan.”

Achtergrondinformatie
Is het je wel eens opgevallen dat het nieuws bijna altijd gaat over oorlog en geweld? Je kunt gaan denken dat er niets anders is, maar er is meer vrede dan je denkt. Vrede is geen nieuws meer omdat het zo vanzelfsprekend is.

Overal waar mensen voor elkaar en voor de aarde zorgen, is vrede. Overal waar kinderen en jongeren zich verzetten tegen onrecht, tegen pesten, kan vrede ontstaan. Waar mensen een stem geven aan mensen die de mond gesnoerd wordt, is vrede.

Vrede kunnen maken zit in onze genen. We zouden als mensheid nooit zo ver gekomen zijn, als we geen aangeboren talent voor empathie, samenwerking en vrede zouden hebben. We hebben wel een veilige plek nodig om het te laten groeien. We hebben mensen nodig om ons vertrouwd te maken met vrede en om samen vrede mee te oefenen.

Bij de cover van het boek
Vliegende ganzen vormen samen een ‘V’ en kunnen zo enorme afstanden afleggen. Ganzen steunen elkaar, nemen afwisselend de leiding en verdelen zo hun krachten. Ze moedigen elkaar aan en beschermen de zwakkeren door ze uit de wind te houden. Het is een vorm van vreedzaam samenwerken. Als je inspiratie zoekt om de wereld mooier te maken, kijk dan eens naar boven en in dit inspiratieboek, want mensen kunnen net als ganzen vrede maken.

Meer informatie staat op de website van tekenenvoorvrede.nl