De week van de VN is hét jongerenevenement van de Verenigde Naties dat jaarlijks terugkeert in Pakhuis de Zwijger. Honderden jongeren komen samen om mee te denken (en actief mee te doen met sessies) over actuele mondiale vraagstukken. Dit jaar extra groots en bijzonder, want we vieren de 75e verjaardag van de Verenigde Naties.

Wat gebeurt er tijdens de Week van de VN?

De Week van de VN wordt georganiseerd door NJR in samenwerking met een allerlei partners. Zij informeren, inspireren, activeren en maken nieuwe connecties. Zo brengt NJR de VN en allerlei grote maatschappelijke vraagstukken een stukje dichterbij jongeren én de jongeren een stukje dichterbij de VN-wereld. Het doel: jongeren niet alleen bewuster maken van grote mondiale vraagstukken, maar deze ook behapbaar voor hen maken zodat ze zelf in actie kunnen komen en weten hoe ze op hun eigen manier, in hun eigen omgeving, kunnen bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

19 t/m 24 oktober 2020: Week van de VN

Dit jaar zal het bestaan uit een groot online jongerenevent met een spannende programmering. Een mix van online workshops, trainingen, internationale sprekers, Q&A’s, een quiz, kunst als middel, interactie en een digitale markt. Kijk hier voor het hele programma en om u (gratis) op te geven.

23 oktober: Nacht van de VN

Daarnaast is de Nacht van de VN het finale-evenement van de verkiezingen van de nieuwe jongerenvertegenwoordigers van de Verenigde Naties. Deze editie zullen er 3 nieuwe jongerenvertegenwoordigers gekozen worden op de thema’s Biodiversiteit & Voedsel, Duurzame Ontwikkeling en Mensenrechten & Veiligheid.

  • Wanneer: 23 oktober 2020 vanaf 19:30 uur

Klik hier om de link naar de live stream te ontvangen.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

NJR organiseert de Week van de VN in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Pakhuis de Zwijger, OneWorld en VICE.