mei 9, 2023
Event

Week van de rechtsstaat 30 mei t/m 3 juni

Heb je altijd al eens een toga aan willen trekken? Het origineel van onze Grondwet willen zien of meer willen weten over de rol van de Koning in onze rechtsstaat? Kom dan op 3 juni tijdens de Week van de Rechtsstaat naar verschillende plekken in Den Haag en vergroot je kennis over de democratie!

De Academie voor Wetgeving & Overheidsjuristen organiseert van dinsdag 30 mei tot en met zaterdag 3 juni 2023 de Week van de Rechtsstaat. Die week worden voor ambtenaren, rechters, wetenschappers en andere professionals verschillende lezingen georganiseerd onder het thema ‘De toekomst van onze rechtsstaat’. Op zaterdag 3 juni wordt de week afgesloten met een Rondje Rechtsstaat waaraan iedereen, van jong tot oud (dus ook jij), mag deelnemen.

Op die dag openen diverse instellingen hun deuren om meer over de democratische rechtsstaat te vertellen. Kom langs bij de Academie voor Wetgeving, de Eerste Kamer, de Tweede Kamer, de Hoge Raad, het Kabinet van de Koning, het Nationaal Archief, de Raad voor de Rechtspraak, de Autoriteit Persoonsgegevens, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Raad van State! Niet alleen interessant om meer van deze instellingen te horen, maar ook om de prachtige panden waarin zij zitten van binnen te kunnen bekijken.

Meer info

Op 3 juni zijn de locaties van 10.00 – 17.00 uur geopend, en kosteloos en zonder aanmelding toegankelijk. Download hier de plattegrond.