augustus 7, 2019
Artikel

Wie wint de Cees de Veer Kinderprijs?

De Cees de Veer Kinderprijs is een prijs voor kinderen die verschil maken. Voor een kind of jongere die zich inzet voor vrede, vrijheid, vriendschap en respect, die zich ‘opoffert’ voor anderen. Een prijs voor de jeugdige die zijn of haar omgeving en daarmee de wereld een beetje mooier kleurt. Dat is het doel van de Nationale Cees de Veer Kinderprijs. De prijs is in 2018 in het leven geroepen bij het afscheid van Luitenant-generaal b.d. Cees de Veer bij het vfonds.

Oproep
Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen zich tot 15 augustus op (laten) geven voor de Cees de Veer kinderprijs via kinderprijs.nl. Het ‘verschil maken’ varieert van een meisje dat zich inzet tegen eenzaamheid bij ouderen, tot een jongen die piano speelt voor autisme en een schoolklas die aandacht vraagt voor vluchtelingen. Genomineerden krijgen een eervolle vermelding op de website, mogen een jaar lang deelnemen aan alle activiteiten van het #Vteam en worden waar nodig en mogelijk geholpen nog meer verschil te maken. De winnaar krijgt de Kinderprijs award en mag een toespraak houden tijdens een grote, landelijke bijeenkomst. Ook wordt een reportage gemaakt met de winnaar(s) en zijn er verschillende verrassingen.

Klik hier voor onze oproep

Aanmeldingen voor de kinderprijs ontvangen wij graag voor 15 augustus 2019 op www.kinderprijs.nl waar u een overzicht vindt van de kinderen die zich al aangemeld hebben.

Uitreiking van de eerste Nationale Kinderprijs is op vrijdag 30 augustus in het Vredesbolwerk in Utrecht.


← Nieuwsoverzicht