december 21, 2021
Artikel

Win het herdenkingsboek 75 jaar bevrijding in Limburg

In 2019 en 2020 werd 75 jaar bevrijding in Limburg herdacht en gevierd. In heel de provincie werd met verschillende activiteiten stil gestaan bij de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Ter ere van deze gebeurtenissen werd een speciaal herdenkingsboek gemaakt in opdracht van een burgercomité. Vfonds mag 14 exemplaren van het boek weggeven.

De bevrijding in Limburg

In het herdenkingsboek ‘75 jaar bevrijding in Limburg’ zijn de verhalen van toen en nu samengevat als blijvende herinnering aan het bijzondere jaar waarin we 75 vrijheid vierden. De lezer wordt in het boek mee terug genomen naar de tijd van toen met 75 korte verhalen van 75 woorden over wat Limburgers, bevrijders en bezetter toen overkwam. 75 jaar later hebben de Limburgers die jaren op alle mogelijke wijzen herdacht en gevierd. Een selectie van ingezonden foto’s en anekdotes vormen een fotoverhaal. De lezer krijgt hiermee een indruk van de vele activiteiten die hebben plaatsgevonden in de provincie.

Boek voor iedereen gratis digitaal beschikbaar

Wilt u het boek graag digitaal inzien? Stuur een mail naar 75jaarbevrijding@prvlimburg.nl  onder vermelding van ‘Digitaal herdenkingsboek 75 jaar bevrijding Limburg’.

Kans maken op een hard-copy versie? Stuur dan een mail naar communicatie@vfonds.nl en leg uit waarom u graag een exemplaar wilt ontvangen. Winnaars krijgen eind januari bericht.