juni 8, 2022
Artikel

22 t/m 31 juli – World Police and Fire Games 2022

Van 22 tot en met 31 juli 2022 staat Nederland in het teken van de World Police & Fire Games. Politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers afkomstig uit 70 verschillende landen doen mee aan dit internationale sportevent dat voor het eerst in Nederland wordt georganiseerd. U kunt gratis bij de openingsceremonie aanwezig zijn. Lees hieronder hoe.

Rotterdam: kloppend hart van de WPFG 2022

Tien dagen lang is Rotterdam en omgeving het kloppend hart van dit grootse en bovenal unieke sportevenement. Duizenden deelnemers komen naar de Havenstad om actief te zijn in maar liefst 63 sportonderdelen, waaronder crossfit, atletiek, waterpolo en de ultimate firefighter. Naast sport kan er ook genoten worden van een cultureel programma en side-events.

Respect

De World Police & Fire Games zet sport in als middel om ontmoetingen tussen hulpverleners tot stand te brengen. Daarnaast is het doel om sportiviteit te stimuleren en respect te genereren voor al die hulpverleners die dag en nacht voor ons klaar staan, waaronder de politie. Zij zijn degenen die zich, met gevaar voor eigen leven, inzetten voor bescherming en handhaving van onze vreedzame samenleving en democratische rechtsstaat. Daarom is vfonds trotse Founding Partner van dit bijzondere evenement.

Bezoek de openingsceremonie

Op vrijdag 22 juli bij de openingsceremonie aanwezig zijn? In stadion De Kuip wordt het startschot gegeven van het tiendaagse spektakel. Aanmelden kan via deze website.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.