juni 15, 2023
Artikel

Aankondiging: Regeling 80 jaar vrijheid

Met een uitgebreid programma staan we vanaf september 2024 tot en met augustus 2025 stil bij het feit dat Nederland 80 jaar geleden werd bevrijd. In alle provincies worden in deze periode verschillende activiteiten, zoals herdenkingen en vieringen georganiseerd. In het kader van dit lustrum opent vfonds twee regelingen om landelijke en lokale partijen te faciliteren de viering van onze vrijheid en democratie mogelijk te maken. Op deze pagina delen we meer informatie over de regelingen.

Context

Inmiddels is het bijna 80 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de bezetter. Het zuiden van Nederland werd al in 1944 bevrijd, de rest van Nederland volgde in 1945. Wat kunnen we leren van toen, nu er steeds minder ooggetuigen zijn die het leed van dichtbij hebben meegemaakt? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat zoiets nú en in de toekomst in Nederland nooit meer zal plaatsvinden? In het kader van het lustrum jaar is in samenwerking met partijen uit het WO2 werkveld (genaamd het Veldberaad) en vertegenwoordigers van de provincies een narratief opgesteld dat als richting dient voor alle te organiseren activiteiten. Dit narratief wordt binnenkort op deze pagina geplaatst.

Regelingen 80 jaar vrijheid

Vfonds wil alle inwoners van het Koninkrijk der Nederlanden in beweging brengen om samen onze vrijheid en democratie te vieren. Daartoe stelt vfonds via twee regelingen geld beschikbaar zodat organisaties hun projecten kunnen realiseren.

Webinar

Op 6 juli organiseerde vfonds in het kader van 80 jaar vrijheid een webinar. Kijk deze hieronder terug.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.