augustus 24, 2023
Event

Ervaar persoonlijke verhalen tijdens Bridge to Liberation 2023  

Ieder jaar op de derde vrijdag van september staat de stad Arnhem met het event Bridge to Liberation stil bij de slachtoffers van de Slag om Arnhem. Deze vond plaats in september 1944 tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan de voet van de historische John Frostbrug in het centrum van Arnhem vinden verschillende optredens plaats en worden door Dionne Stax en Noraly Beyer persoonlijke verhalen verteld over oorlog en vrijheid, toen en nu. Ben jij erbij? 

Impact van oorlog, waarde van vrijheid

Tijdens de herdenkingsavond op vrijdag 15 september 2023 wordt, in aanwezigheid van veteranen, Operatie Market Garden* (waarvan de Slag om Arnhem onderdeel is) herdacht en wordt stilgestaan bij de impact van oorlog en de waarde van vrijheid. Aanwezigen geven hierna een eregroet aan de veteranen die nog jaarlijks met hun families terugkeren naar Arnhem, de verhalen levend houden en doorgeven aan de volgende generaties.   

*Operatie Market Garden was een geallieerd offensief gericht tegen nazi-Duitsland in september 1944 dat uiteindelijk uitliep op een mislukking doordat de cruciale brug bij Arnhem niet kon worden ingenomen.

Programma 

Het belooft weer een groots event te worden met muziek van Sera, Jeangu Macrooy, April Darby en Phion, dansoptredens van Introdans en spoken word van Jesse Laport. Het event is gratis bij te wonen en daarnaast live te volgen via stream www.bridgetoliberation.nl of via Omroep Gelderland.  

  • 14:00 Bridge to the Future in Musis 
  • 18:15 uur Herdenkingsbijeenkomst in de Eusebiuskerk 
  • 19:00 uur Stille tocht naar Airborneplein 
  • 18.45 uur March over the bridge – zuidzijde van de John Frostbrug 
  • 19.15 uur kransleggingsceremonie in de Berenkuil (Airborneplein) 
  • 20:30 uur Bridge to Liberation aan de Rijnkade 
  • 22:00 uur Einde herdenkingsavond