augustus 25, 2022
Artikel

Even voorstellen – Dunja Colman

Op 1 september a.s. begint Dunja Colman in de functie van Programmamaker Indisch en Moluks Immaterieel Erfgoed bij vfonds. We heten haar van harte welkom en via deze weg stelt ze zichzelf aan u voor.

Mijn naam is Dunja Colman en ik begin op 1 september als Programmamaker Indisch en Moluks Immaterieel Erfgoed. Ik ben een creatieveling en vind het heerlijk om in mijn vrije tijd mooie dingen te maken met mijn handen. Ik schilder en teken graag en ben altijd bezig met de inrichting van mijn huis. Als het kan ga ik ook op reis op mijn horizon te verbreden. Ik hou van koken en eten, met name zoetigheid en streetfood zijn populair.  

Deze functie bij vfonds is een unieke kans waarin mijn ervaring op het gebied van subsidies en fondsenwerving samenkomt met mijn Indische achtergrond. Ik ervaar het dan ook als een eer om deze regeling in het kader van de collectieve erkenning van de Indische en Molukse gemeenschap in Nederland te mogen uitvoeren. Eerder werkte ik bij diverse culturele instellingen en de afgelopen zes jaar begeleidde ik als freelancer projecten voor uiteenlopende culturele opdrachtgevers, waaronder de financiering van Museum W te Weert. Naast mijn werk voor de culturele sector volgde ik enkele jaren geleden een ontwerpopleiding. Sindsdien ontwerp ik ook dessins voor behang en andere interieurproducten geïnspireerd op batik en andere Aziatische patronen.   

Ik kijk er naar uit om me de komende tijd voor vfonds in te zetten om het Indisch en Moluks erfgoed onder de aandacht te brengen. Ik hoop dat we vele projecten kunnen ondersteunen die recht doen aan de talloze nog verborgen geschiedenissen, verhalen, tradities en rituelen uit onze gemeenschappen. Ik hoop daarmee mijn bijdrage te kunnen leveren aan een vreedzame samenleving en dat de Indisch en Molukse verhalen bewaard blijven voor de volgende generaties.  

Meer informatie

Meer weten over het programma ter versterking van het Indisch en Moluks immaterieel erfgoed in Nederland?