Fonds op naam

Zelf bijdragen aan Vrede en vrijheid  

Vrede, vrijheid en democratie zijn niet vanzelfsprekend. Daar moeten we samen hard aan werken. Wilt u zelf bijdragen aan vrede en vrijheid in Nederland en dit doorgeven aan volgende generaties? Een Fonds op Naam biedt u de mogelijkheid zelf het verschil te maken door bij te dragen aan thema’s die u aan het hart gaan.  

Hoe werkt het?

U kiest zelf de naam van uw Fonds op Naam. Dat kan uw eigen naam zijn, de naam van een speciaal doel, maar ook de naam van een (overleden) dierbare. Samen met vfonds bepaalt u naar welke thema’s uw geld gaat.  

Een Fonds op Naam is een makkelijke manier van geven voor particulieren, stichtingen en bedrijven die een langere periode het verschil willen maken. Met een Fonds op Naam hoeft u geen aparte stichting op te zetten. Dat scheelt tijd, geld, administratie, beheer en u hoeft geen bestuur te benoemen.  

De minimale schenking voor een Fonds op Naam bedraagt 50.000 euro en kan uitgevoerd worden via een periodieke schenking van 10.000 euro per jaar voor de duur van vijf jaar of via eenmalige schenking. 

U geeft, vfonds doet de rest 

Wij nemen u al het werk en de zorg uit handen en informeren u over de bestedingen uit uw fonds. Jaarlijks ontvangt u een overzicht van de initiatieven waaraan u heeft bijgedragen. Zo profiteert uw Fonds op Naam van de kennis en ervaring die erbij vfonds aanwezig is. En zorgt vfonds ervoor dat uw vermogen op een verantwoorde manier wordt beheerd en aangewend. 

Voor bestaande stichtingen is het ook mogelijk activiteiten over te dragen door een Fonds op Naam in te stellen.  

Fiscale voordelen conform ANBI wetgeving 

De ANBI-wetgeving stelt strenge eisen aan stichtingen en vermogensfondsen. Vfonds heeft deze ANBI status en tevens het CBF keurmerk. De schenker kan het geschonken bedrag aanmerken als ‘Fiscale gift aan een ANBI instelling’ met de bijbehorende fiscale voordelen.  

We gaan graag met u in gesprek 

Meer weten over uw eigen Fonds op Naam? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij denken graag met u mee. U kunt contact opnemen met Astrid van den Berg of Emma Scheuer via 030- 2006833 of mail naar filantropie@vfonds.nl.  

> Bekijk hier het mooie voorbeeld van het Witte Anjerfonds

Astrid van den Berg

Hoofd Communicatie & Fondsenwerving

Email: filantropie@vfonds.nl

Telefoonnummer: 030 – 2006833 

Emma Scheuer

Junior Adviseur Filantropie

Email: filantropie@vfonds.nl

Telefoonnummer: 030 – 2006833