#Vteam

Al sinds 2018 steunt vfonds het #Vteam dat in samenwerking met Kindercorrespondent Tako Rietveld is opgericht. #Vteam is de jeugdclub van vfonds en laat door vrolijke en inhoudelijke content te maken zien hoe belangrijk én leerzaam het is om de jeugd te betrekken bij thema’s als vrede vrijheid en democratie. Voor #Vteamers is ook het thema vriendschap belangrijk.

Op pad met het #Vteam

Vfonds wil samen met #Vteam de stem van de jeugd te laten horen en daarmee jong en oud inspireren om zich in te zetten voor een vreedzame samenleving en sterke democratische rechtsstaat. Een samenleving waarin iedereen vrij is om te zijn wie hij wil zijn, waarin we tolerant en respectvol met elkaar omgaan, begrip hebben voor het anders zijn van de ander en voorkomen dat verschillen leiden tot conflict. De jonge ambassadeurs, die tussen de 10 en 15 jaar zijn, haken aan bij diverse projecten die vfonds steunt en nemen deel aan tal van activiteiten en excursies. Ook organiseert het #Vteam jaarlijks een aantal eigen events.

Dat varieert van het testen van tentoonstellingen en (oorlogs)musea tot het maken van reportages van bijvoorbeeld Bevrijdingsdag, verschillende filmpremières en de Bridge to Liberation. Kinderen leren zichzelf hierdoor op zowel sociaal, cultureel als maatschappelijk niveau te ontwikkelen. #Vteam legt daarbij nieuwe verbindingen: tussen kinderen en jongeren onderling, tussen volwassenen en jeugd en tussen organisaties.

Om deze video te kunnen bekijken moet je ‘Sociale media en advertenties’-cookies accepteren. Klik hier om jouw cookie-instellingen te wijzigen.

Let je stem horen!

Denk jij goede ideeën te hebben en maak jij graag het verschil? Vind jij vrede en vrijheid ook heel belangrijk? Wil jij jouw stem laten horen en deze samen met anderen delen? Dan hoor jij in het #Vteam. Schrijf je snel in via de website van #Vteam