april 3, 2023
Artikel

Even voorstellen – Petra Orthel

Op 1 april 2023 is Petra Orthel bij vfonds begonnen in de rol van Senior Adviseur PR en Communicatie. In deze functie zal zij zich inzetten om de missie van vfonds en alle gesteunde projecten bij nog meer Nederlanders onder de aandacht te brengen. We zijn verheugd haar te mogen verwelkomen. Hieronder stelt zij zich voor.

Ik ben Petra Orthel en woon vrijwel mijn hele leven met veel plezier in Utrecht. Ik hou van sport, om zelf te doen en naar te kijken. En ik ga graag naar musea, muziek- en theatervoorstellingen. In april ben ik begonnen bij vfonds als senior adviseur communicatie en PR. Tot voor kort was ik hoofd marketing & communicatie bij de Bibliotheek Utrecht, de grootste ledenclub van Utrecht. Voor de bieb, maar ook in eerdere functies, voerde ik de regie op de marketing en communicatie activiteiten.

Rode draad in mijn loopbaan is opbouwen en vernieuwing brengen, altijd bij organisaties met maatschappelijke relevantie. Zo ben ik vanaf het begin betrokken geweest bij het opzetten van het meerjarige culturele en educatieve programma van Stichting Vrede van Utrecht, dat georganiseerd werd in opdracht van gemeente en provincie Utrecht. Daarnaast heb ik onder andere gewerkt aan het in de markt zetten van de nieuwe vestiging van Hogeschool Windesheim in Almere en de nieuwe bibliotheek in het oude postkantoor op de Neude in Utrecht. Allemaal ervaring die ik met veel plezier wil inzetten voor het Vfonds.

Ik denk dat het juist in deze tijd nodig is om meer in te zetten op het algemene bewustzijn dat vrijheid een groot goed is en democratisch samenleven continue aandacht nodig heeft. Ik ben vanuit die overtuiging gedreven om meer stem en zichtbaarheid te geven in Nederland aan de missie van het Vfonds en aan alle urgente, actuele en leuke projecten. Ik kijk er echt naar uit om samen met mijn nieuwe collega’s hier vol op in te zetten.