februari 27, 2023
Artikel

TV-chef London Loy kookt Vrijheidssoep 2023

Dit jaar wordt het recept van de Vrijheidssoep gemaakt door Londen Loy. De chef, bekend van het televisieprogramma Koffietijd en schrijver van meerdere kookboeken, is daarmee de smaakmaker van de Vrijheidsmaaltijden 2023. In aanloop naar 5 mei wordt de soep in blikken verspreid door het hele land.

De soep kan door iedereen gemaakt en gegeten worden en staat daarom centraal tijdens de Vrijheidsmaaltijden die op Bevrijdingsdag door heel Nederland worden gehouden. Een bekend Surinaams gerecht, maïspap, vormde de inspiratie voor Londens Vrijheidssoep.  Zo komen Londens Surinaamse roots terug in de maïssoep. Het recept wordt binnenkort bekendgemaakt zodat ook jijzelf aan de slag kan gaan in de keuken om de Vrijheidssoep te bereiden.

Over Vrijheidsmaaltijden

In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden gehouden. Groot, klein, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. In alle vormen en maten worden de maaltijden georganiseerd, maar de kern is hetzelfde: een bijzondere ontmoeting aan de eettafel. Samen gesprekken voeren over vrijheid of juist het gebrek aan vrijheid. Dit zijn thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat maar zo belangrijk zijn om te bespreken en om erachter te komen wat vrijheid voor anderen betekent.

Een Vrijheidsmaaltijd organiseren?

Ben je zelf enthousiast geworden en zou je er aan willen bijdragen om van de Vrijheidsmaaltijden een mooie jaarlijkse traditie te maken? Organiseer zelf een vrijheidsmaaltijd bij jou in de buurt, op school of in het park om de hoek. Meld je dan aan via https://www.4en5mei.nl/vieren