juni 14, 2023
Artikel

Winnaars Witte Anjer Prijs bekend

Op woensdag 14 juni werd door Het Nationaal Comité Veteranendag de winnaar van de Witte Anjer Prijs 2023 bekendgemaakt tijdens een ceremonie in Hotel des Indes. Juryvoorzitter van de prijs en bestuurslid van het Nationaal Comité Veteranendag, Angelien Eijsink reikte samen met Inspecteur-Generaal der Krijgsmachten Frank van Sprang de prijs uit aan Sterre van den Boogaard (20) en Ruben Lindenhovius (19). Zij wonnen de prijs vanwege hun initiatief ‘Boots on the Ground’ en de voorbeeldfunctie die zij met dit initiatief vervullen voor de jonge generatie om zich in te zetten voor de erkenning en waardering van veteranen.

Sterre en Ruben hebben een initiatief gestart waarbij de verhalen van veteranen kunnen worden doorgegeven zodat ook de nieuwe generatie kan bijdragen aan meer erkenning voor de veteranengemeenschap. Met het initiatief Boots on the Ground liepen Sterre en Ruben met 23 studenten van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap (VeVa) van Summa Veiligheid in Eindhoven in maart 2023 in amper vier dagen van Nieuwdorp naar Eindhoven. Met deze mars van maar liefst 200 kilometer hebben de studenten geld ingezameld voor de Stichting Ondersteuning Veteranen Activiteit (OVA). Hiermee willen Ruben en Sterre aandacht vragen voor veteranen met PTSD/PTSS.

In de jury zat naast voorzitter Angelien Eijsink ook vfonds directeur Lisette Mattaar, Harold Jacobs (directeur Echo’s) en de winnaar van vorig jaar Nona Jansen-Salakory. De jury over de winnaars:

‘In het bijzonder feliciteren wij Sterre van den Boogaard en Ruben Lindenhovius en prijzen wij hen voor hun belangeloze inzet voor veteranen en veteranen met PTSS in het bijzonder. Deze prijs is in de eerste plaats voor Sterre en Rubens inzet maar staat ook symbool voor de kracht van de nieuwe generatie die het stokje overnemen voor het blijven uitdragen van erkenning en waardering voor veteranen’.

Lees hier meer over het verhaal van Sterre en Ruben.